This website requires Javascript for some parts to function propertly. Your experience may vary.

FAQ | Mom In Balance
Mom In Balance

MELD JE GRATIS AAN VOOR ONZE KENNISSESSIES

Lees meer

FAQ


 • Je kunt een mix van conditie en krachttraining verwachten tijdens onze 60-minuten durende outdoor trainingen. Elke workout is op jouw niveau af te stemmen en instromen kan op elk moment, in elk programma. Onze workouts zijn gedurende het hele jaar buiten.


  Meenemen

  We raden altijd aan om een flesje water mee te nemen, en (indien in je bezit) een weerstandsband. In de winterperiode met koud weer is ons advies om meerdere dunne lagen kleding over elkaar te dragen en een muts en handschoenen, zo blijf je warm tijdens de training en is het aangenaam sporten in frisse buitenlucht. 


  Welke workout past bij jou?

  Meestal is de keuze voor het best passende sportprogramma eenvoudig gemaakt. Twijfel je omdat je fysiek- of gevoelsmatig tussen fasen in zit? Je mag altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies. Ben je al member? De overstap naar een andere workout of het wijzigen van je abonnement, kun je eenvoudig regelen in je Member account. 


  Conditie

  De sportprogramma's van Mom in Balance zijn voor ieder niveau toegankelijk. Je bent welkom! De trainer zorgt voor de juiste differentiatie binnen de groep zodat je op jouw tempo mee kan trainen.


  Flexibiliteit

  We streven naar vaste groepen voor een optimale beleving van je workouts. Wanneer je flexibel wilt trainen op wisselende dagen, dan is dat ook goed mogelijk. Je kiest een vaste dag in de week, maar deze trainingen kun je zelf makkelijk verplaatsen in je Member account. 

 • Je bent zwanger, gefeliciteerd! Vanaf het moment dat je zwanger bent, ben je van harte welkom bij onze Zwanger workouts. De meeste deelnemers starten rond 12 tot 16 weken zwangerschap. Ook later in je zwangerschap kun je aansluiten en ben je meer dan welkom in onze trainingen. Doortrainen kan tot je uitgerekende datum.

  Meerlingzwangerschap

  We begrijpen dat een meerlingzwangerschap anders loopt en om maatwerk kan vragen. We ondersteunen je graag, en laat jouw trainer je vooral informeren over de mogelijkheid tot differentiëren in de workout.


  Bevaldatum in zicht

  Het is altijd goed om aan je conditie te werken, ook (kort) voor je bevalling. Je bent heel welkom! Jouw abonnement wordt tijdelijk bevroren op je uitgerekende datum, tot zes weken daarna. Na 6 weken hervat automatisch jouw abonnement. Binnen jouw abonnement wordt het sportprogramma automatisch gewijzigd van Zwanger naar Back in Shape. Ben je na 6 weken nog niet klaar om weer mee te doen? Je kunt de startdatum van je Back in Shape in je Member account wijzigen. 


  Jouw favoriete Back in Shape workout(s)

  Wanneer je weer van start gaat met trainen, kan je je favoriete workouts weer inplannen via je Member account.


  Bekken(bodem) klachten

  In veruit de meeste gevallen is het mogelijk om met bekken(bodem)klachten te blijven sporten en wordt juist geadviseerd om te blijven bewegen om de spieren rondom je bekken te versterken. Wel raden we aan bij klachten advies in te winnen bij een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Het is belangrijk dat je zelf goed naar je lijf luistert, train niet met pijn en laat graag aan onze trainer weten wat je klachten zijn, dan kan zij hier rekening mee houden tijdens de workout.


  Na jouw bevalling

  Indien jouw bevaldatum afwijkt van je uitgerekende datum, kun je dit via jouw Member account aangeven. Jouw abonnement en betaling staan per dat moment voor 6 weken on hold. Indien je een maandabonnement hebt en niet automatisch door wil stromen naar Back in Shape dan kun je je abonnement stopzetten in je Member account. Houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

 • Welcome little one(s)!

  Gefeliciteerd, je bent bevallen! Wat een fantastische prestatie heb je geleverd. Om vol energie te kunnen genieten van alles wat bij het moederschap komt kijken, is het goed dat je nu besluit te gaan werken aan het herstel na de bevalling.


  Starten met sporten

  Vanaf de zesde week na de bevalling kun je weer starten met ons Back in Shape programma. Heb je een pittige bevalling gehad met complicaties? Overleg dan even met je gynaecoloog of verloskundige of je kunt starten.

  Ben je een langere tijd geleden bevallen en wil je beginnen met sporten? Wij adviseren je om altijd eerst te starten in ons Back in Shape programma. Je kan eventueel versneld doorstromen naar Mpower.


  Keizersnede

  Ook na een keizersnede kun je na 6 weken weer starten met ons Back in Shape programma. We raden je altijd aan het advies van je gynaecoloog of verloskundige bij de controle op te volgen.


  Automatische wijziging naar Back in Shape workouts

  Jouw abonnement wordt per je uitgerekende datum automatisch voor 6 weken on hold gezet. Na 6 weken hervat automatisch jouw abonnement. Binnen jouw abonnement wordt het sportprogramma automatisch gewijzigd van Zwanger naar Back in Shape. Ben je na 6 weken nog niet klaar om weer mee te doen? Je kunt de startdatum van je Back in Shape in je Member account wijzigen. 


  Ben je eerder of later bevallen? Pas dit dan graag aan in je Member account. De automatische heractivering van je abonnement wordt hierop aangepast. 


  Bevaldatum doorgeven

  Grote kans dat je bevaldatum afwijkt van je uitgerekende datum. Is dit het geval? Geef dit dan graag binnen 6 weken na je bevalling aan in jouw Member account. De startdatum van je Back in Shape abonnement wordt hierop aangepast. 


  Back in Shape startdatum aanpassen

  Heb je langer de tijd nodig voor je herstel of heb je een andere reden om later te starten? In jouw Member account kun je jouw gewenste startdatum wijzigen. Je mag de start tot maximaal 12 weken na jouw bevaldatum.


  Klaar voor Mpower of MpowerNext

  We adviseren niet eerder dan 5 maanden na je bevalling met Mpower of MpowerNext te beginnen. Overleg met jouw trainer en/of volg de checklist in jouw Member account. Liever eerst een keer proberen? Dit kan! Gebruik hiervoor de gratis Mpower of MpowerNext proefles in jouw persoonlijke Member account.

 • Ready, set, go! Mpower is een intensieve training die uitdaging, competitie én fun combineert en zo lichaam en geest een echte boost geeft. De workout is geschikt voor alle vrouwen die uitgedaagd willen worden en er naar streven het beste uit zichzelf te halen. 


  Niveau

  De Mpower workout is voor alle niveaus. Ook wanneer je (nog) niet fit bent. Onze professionele trainers adviseren jou welke oefeningen je wel of nog niet kunt doen. Wij adviseren niet eerder dan vijf maanden na je bevalling te starten met Mpower.


  Het is goed mogelijk om op je eigen tempo de trainingen op te bouwen binnen de Mpower workout. We zullen je motiveren om wekelijks de workouts te volgen zodat je binnen no-time weer topfit zal voelen!

    

  Beschik je over een goede conditie? De Mpower trainingen zijn uitdagende trainingen waarin je jezelf op je eigen niveau kan challengen, dus zeker óók wanneer je je al heel fit voelt en lekker uitgedaagd wilt worden! 


  More than a workout

  Regelmatig staat bij Mpower één onderdeel centraal, bijvoorbeeld de core of de billen & benen. Alle Mpower members hebben toegang tot de home routine video's waar je ook thuis mee aan de slag kunt. In je Member account houd je zelf je persoonlijke voortgang bij en dagen we je uit nét dat beetje extra te geven. Zo haal je meer uit je workout! Daarnaast worden er regelmatig Mpower clinics georganiseerd en zijn er speciale Body & Mind challenges met tips over voeding en ontspanning.

 • MpowerNext is een total body workout ontwikkeld voor vrouwen vanaf 40 jaar. Met een mix van cardio en krachttraining gecombineerd met lenigheid is deze workout gericht op de veranderende sportbehoefte. Door gericht te sporten ontwikkel je een sterker lichaam en help je jouw lichaam tijdens deze overgangsfase de hormonale balans te reguleren. 

  • Minder schokbelasting zoals springen 

  • Focus op kracht gecombineerd met lenigheid 

  • Je wordt intensief uitgedaagd op jouw niveau 

  • Voorkomt blessures

  Waarom MpowerNext?

  MpowerNext richt zich op vrouwen die toe zijn aan de volgende fase. Vanaf gemiddeld 35 jaar vinden er hormonale veranderingen in het lichaam plaats. Dit zorgt voor een tijdelijke disbalans. In deze fase ervaren vrouwen vaak (soms nog onbewust) lichamelijke klachten. Door al vroeg te luisteren naar de veranderingen in het lichaam ga je deze fase krachtiger tegemoet en ervaar je de overgangsklachten minder heftig. 

  • Het veranderende lichaam vraagt om een andere training. 

  • Leer klachten herkennen, accepteren maar vooral ermee omgaan. 

  • Use it, or lose it - houd je lichaam krachtig, flexibel en fit!


  Niveau

  Door te trainen onder de juiste begeleiding en aangepast aan de behoeften van het lichaam, helpen wij vrouwen in deze fase om het beste uit jezelf te halen. Een pittige challenge gaan we dan ook niet uit de weg! Bij de MpowerNext workout kun je ervan uitgaan dat je wordt uitgedaagd op jouw niveau. De focus binnen de workout ligt op flexibiliteit en krachttraining


  Is de MpowerNext wat voor mij?

  Herken jij je in de volgende punten, dan is MpowerNext iets voor jou:

  - Voor vrouwen vanaf ongeveer 40 jaar 

  - Wil flink uitgedaagd worden! 

  - Is toe aan een nieuwe fase (bij MIB) 

  - Wil fit en energiek haar toekomst tegemoet


  Waar kan ik meedoen?

  Je kunt op deze informatiepagina inzien in welke parken in Nederland we gaan start gaan met de workout. 


  Er zijn maar weinig MpowerNext workouts in mijn omgeving, kan ik ook bij de Mpower meetrainen?

  Sluit je een MpowerNext abonnement af of stap je over vanuit de Mpower, dan blijven de Mpower workouts voorlopig nog toegankelijk voor je. 


  Ik ben net bevallen en val qua leeftijd binnen de doelgroep van MpowerNext, kan ik starten met MpowerNext?

  Vanaf 6 weken na de bevalling, met goedkeuring van de gynaecoloog/verloskundige kun je starten met onze Back in Shape workout om te werken aan je herstel. Ben je voldoende hersteld kun je in overleg met je trainer direct overstappen naar MpowerNext